woensdag 26 oktober 2011

blaftraining

Maandag moest ik met het baasje naar de blaftraing en Mirna mocht mee. Die was dus om 12 uur bij ons en wij togen gedrieën naar Herpen.

Daar zag ik mijn vriendinnetje Ginny weer en er waren nog een stuk of 10 andere honden. Daar was ik een van de eregasten; Jeroen Oomen zei nog dat hij bij de drie maanden test helemaal gek  van mij werd omdat ik zo goed kon  blaffen. Daarom was hij blij dat ik er weer bij was. En ik heb meteen laten zien dat ik nog steeds goed kan blaffen. Ik vind het heel leuk met al die honden in een kamer en dan ga ik met hen praten en wil ik spelen. De manier om dat duidelijk te maken is voor mij BLAFFEN. Toen moest Willem in een hoek gaan zitten en ik werd achter een schot gezet. dat vond ik wat minder en ik worstelde net zo lang tot ik die andere honden weer kon zien en toen zei ik: WOEF en toen nog een keer WOEF.  Dat was niet de bedoeling en toen heeft een trainster mij meegenomen naar de gang om tot rust te komen.  Dat vond ik prima want ze had worst en kaas en ze was wel lief dus voor haar wilde ik wel stoppen met blaffen.





 Willem heeft daar helaas van geleerd hoe hij dat dus moet doen maar niet alleen Willem maar wij hebben dat  aan alle gastgezinnen laten zien maar goed dat ik er bij was! Daarna verliep de training vrij goed
 en heb ik goed mijn best gedaan!


aandacht voor de baas


Aan het eind van de training moest ik de auto in en hebben Mirna en Willem nog een afsluiting gehad. Ik waswel heel belangrijk in deze training  omdat ik bij de groepstrainingen altijd teveel zie en daardoor weleens een blafje laat horen,  Maar eigenlijk ben ik thuis een superhond!!!! Ik blaf nooit loop steeds beter en ik ken mijn commando's . Ik ben de bovenste beste zegt Conny een kanjer en de liefste van alle honden. Maar ja al wat loopt fladdert, sluipt en vliegt heeft vooralsnog mijn volle aandacht.
Dus het geblaf bij andere honden moet minder worden door meer te focussen op de baas.
Ja en toen gingen we zondag in Amsterdam wandelen over een bruggetje met links en rechts eenden en reigers en veel honden en vogels van alle soorten dat was te veel maar thuis als er relatieve rust is kan ik best al een hond negeren. Zo zie je ik ga goed vooruit!