vrijdag 3 februari 2012

sneeuwpret

Geweldig die sneeuw! Ook Voor ons was onze eerste kennismaking alleen maar positief. Lekkere stuifsneeuw, zacht en koud, heerlijk! Daar kun je helemaal induiken. Ja Karlijn Kolya is inderdaad een Viszla. Dit ras komt oorspronkelijk uit Hongarije, maar deze komt uit Groningen. Hij blaft een beetje zo Wafn wafn. Gronings blafje maar ja daar kan ie ook niets aan doen. Ik versta hem wel.

ja die sneeuw is prachtig ik hoop dat het er morgen nog steeds is.

klik hier voor de sneeuwvideo

Wij  wensen jullie allemaal veel sneeuwpret en onze Zuid-Aafrikaanse en   Nieuw-Zeelandse fans....... ....misschien zijn jullie wel jaloers op ons!!

High five

dinsdag 31 januari 2012

Het baasje en het vrouwtje hebben nergens tijd voor. Dat komt omdat we een logee hebben. Het is een vriendje voor mij en hij heet Kolya. Kolya is nog maar 3,5 maand dus ben ik al een grote hond van 10 maanden.  Het baasje en het vrouwtje van Kolya gingen weg ,naar een heel ver land en hij kon natuurlijk nog niet aleen thuis blijven. Dus nu is hij 4 weken bij ons. En we hebben niet alleen een logeerhond maar ook een logeerkonijn. Die zit in het tuinhuisje en soms ga ik hem samen met het baasje verzorgen.

We mogen soms samen spelen (in de garage) dat is leuk! Dan rollen we over elkaar heen en stoeien en rennen. Ik ben natuurlijk de sterkste! Maar die Kolya, die is wel slim. Soms, als we even stoppen met stoeien dan pak ik een speeltje en Kolya gaan dan op een afstandje liggen kijken. Voor mij prima, maar dan springt hij ineens naar voren en pakt mijn speeltje af! Mij een biet pak ik wel iets anders. Maar dan wil hij dat ook weer hebben, pak ik het eerste weer en ga zo maar door. Ik denk dat hij dat een leuk spelletje vindt.  Nou ja, ik ben de oudste, zal ik ook maar de wijste zijn.


Ik kan hem nog wel van alles leren. Ik zeg tegen hem:”  als het baasje “Zit” zegt moet je je  bips naar beneden laten zakken” . Soms duurt het wel lang voor hij dat snapt en moet ik dus ook wachten. Nu begint hij het al iets beter te begrijpen, want als het baasje iets zegt dan kijkt hij naar mij en doet gauw hetzelfde. Dat werkt!

Gisteren was het feest compleet, want ook Ginny  (met Gonny en Fred) kwam even naar onze logee kijken. 3 honden in huis .We mochten eerst even spelen en moesten daarna rustig mee naar binnen. Na de koffie mochten we mee naar buiten waar Ginny en ik moesten trainen en die kleine liep er maar steeds tussendoor. Ik probeerde hem wel te helpen met wat hij moest doen. Op een gegeven moment heb ik dat maar opgegeven. Ik let wel op de baas, die heeft de brokken. Laat Conny hem maar manieren leren. Nu bleek dat dus ook nog de bedoeling te zijn!
Ginny kwam tot dezelfde conclusie. We gingen lekker nog een stuk wandelen, moe gespeeld en geoefend zijn we thuis gaan liggen en hebben we ons alle 3 zeer netjes gedragen. Het bleef bij een enkel blafje. Met  dank aan Gonny voor de foto’s