zaterdag 8 oktober 2011

Leverworst voor witte tanden??

Vandaag hadden wij een internetdate met Gonny, Fred en Ginny
Helaas is dit 1e afspraakje in het water gevallen. Het regende namelijk zo hard dat de paraplu zelfs geen soelaas meer bood. Wij honden werden gewoon nat maar onze baasjes die een wandeling in het bos hadden geplanned vonden het een beetje te gek en besloten maar naar de koffie te gaan. Wat moet een goedwillende hond dan?? Ja gewoon even schudden en weer in de  auto springen in afwachting waar we nu weer naar toe gaan.
Bij een kerk stapten we weer uit en ja hoor daar was Ginny alweer, ik was blij en wilde wel naar haar toe. Maar ik kreeg geen kans ja ik mocht er wel naar toe maar spelen Ho maar.  Wij moesten netjes naast elkaar lopen. Ginny keek steeds maar naar haar baasje die iets in zijn hand had. Fred zei tegen Conny dat hij zwaar geschut nodig had maar het leek wel of Ginny steeds haar tanden moest poetsen. Zou ze zo'n slecht gebit hebben dat is wel sneu voor zo'n klein hondje.
Fred had nl hetzelfde in zijn hand als waar bij ons in de badkamer de tandpasta in zit.
Fred gaf ook zoiets aan Willem 'om wat grover geschut in te zetten als ik liever ga spelen dan netjes naast lopen'zei hij. Nou ik was wel benieuwd, als ik zo naar Ginny keek was tandpasta wel lekker!
Ik kon haast niet wachten en ging dus natuurlijk niet netjes lopen toen we weer gingen oefenen. En ja hoor Willem haalde ook die witte tube uit zijn zak ...ik rook eraan.....likte eraan mmmmmm dat was lekker! Daar wil ik wel iets extra's voor doen!  Zou je daar nou die witte tanden van krijgen??

Ik zal het jullie maar verklappen en ook Dismo  luister goed! er zat leverworst in. Gewoon uit zo'n bruine rol. Nou snap ik wel waarom Dismo zich niet kon beheersen.
Baasje heeft beloofd dat we er morgen weer mee gaan oefenen, ik kan niet wachten en ga flink mijn best doen. Bedankt Gonny, Fred en Ginny voor een geweldige tip en een leuke middag. Doen we nog eens ja Karin als je wilt mag je ook mee, vooruit maar, als de tandpasta maar meegaat!!
KIJK OOK NAAR ONZE NIEUWE VIDEO!!

woensdag 5 oktober 2011

6 maanden test

Vanaag moest ik naar Herpen voor de 6 maandentest.Ik had meteen het gevoel dat ik daar vaker ben geweest Hoe was het ook weer allemaal. Oh ja er zijn hier heel veel honden,veel te ruiken en veel te zien. Maar er waren nu maar 3 andere honden en dat was veel fijner, daardoor wist ik ook beter wat ik moest doen. En ik heb goed mijn best gedaan!!
Ik heb in ieder geval geprobeerd alle opdrachten goed uit te voeren en of dat gelukt is...???
We zullen het snel weten.
Willem moest meteen naar huis bellen dat ik toch weer in de auto zat. Waren ze misschien bang dat ze me daar wilden houden? Maar dat gaat niet gebeuren, ik ga  gewoon weer lekker mee terug! Nu ben ik weer heerlijk thuis en moe van al dat oefenen. Ik heb het wel gehad voor vandaag en Conny was hartstikke blij dat ik er weer was.  Dat is nog eens thuis komen! met een lekker bot als beloning kruip ik in mijn hoekje en geniet van mijn welverdiende rust!

zondag 2 oktober 2011

Drama

Zitten naast elkaar

Soms ben ik een kanjer en dan weer een drama. Het was open dag bij hulphond en wat er mis ging weet ik misschien wel maar het vrouwtje niet helemaal. Zij weet wel dat ik andere honden nog steeds te leuk vind en dat ik graag mijn neus achterna loop maar met de open dag bij hulphond waar ik eigenlijk een demo moest geven van goed gedrag en rust ging het even goed de mist in. Het was een goed georganiseerde dag en prachtig weer. Iedereen was enthousiast en wij wilden natuurlijk ook graag onze mede-bloggers ontmoeten :Dismo, Ginny en Djessie stuk voor stuk kanjers als ik het mag zeggen. Nou het was te warm, te druk of ik was te moe maar het ging echt niet, ik wilde ruiken kijken en spelen en had overal aandacht voor behalve voor Conny. Dus echt niet te veel over uitweiden dus maar wel een compliment voor de organisatie en voor mijn mededemohonden, WELL DONE!

Dit ging gelukkig wel!


Meer  foto's op blog hulphond.

Maar goed ik laat me dus niet afschrikken door een debacle en ben zondag maar weer hard aan het oefenen gegaan. Weer lekker weer en op naar de Bedafse Bergen veel zand en bos en vooral veel honden.
En weet je wat!! Het ging een stuk beter!! Gelukkig. Ik wilde nog wel naar andere honden maar kon wat rustiger oefenen omdat er niet overal honden waren en met een hond tegelijk kan ik het wel. (na wat oefenen). Dus we geven het niet op en het zou wel heel mooi zijn als ik zover zou komen dat ik, wat er ook gebeurt en hoeveel er ook rondom mij beweegt, ik alleen maar oog heb voor mijn baasje of mijn vrouwtje!!